Ha ezt Ferenc József látná

2020-07-10 16:29:00

Bohár Dániel
888.hu
2019-es adatok szerint Ausztria lakosságának már 20 százaléka migrációs hátterű, ami összesen 1,7 millió embert jelent.

„Szinte nem is emlékszem az elmúlt időszakban olyan évre, amikor nem Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen a GDP-t tekintve a világ 21. leggazdagabb országának fővárosa tele csodálatosabbnál csodálatosabb műemlékekkel, épületekkel, látnivalókkal, kulturális lehetőségekkel. Bécs az Bécs, na. Nekünk, magyaroknak nem kell hosszasan bemutatni az osztrák fővárost.

Pontosabban nem kellett, hiszen ez a Bécs már nem az a Bécs, amely az emlékeinkben él. 2019-es adatok szerint Ausztria lakosságának már 20 százaléka migrációs hátterű, ami összesen 1,7 millió embert jelent. A bevándorlók leginkább a nagyvárosokat szeretik, ennek köszönhető, hogy a Bécsben élő lakosok 40 százaléka nem osztrák gyökerekkel rendelkezik. Illetve a trendeket az is tökéletesen mutatja, hogy a német fővárosban tanuló diákok közül minden másodiknak nem német az anyanyelve.

A számokat elnézve egyáltalán nem kell csodálkozni a bécsi folyamatokon. Június végére annyira elmérgesedett a helyzet, hogy az osztrák főváros Favoriten kerületében élő török és kurd lakosság háborúba kezdett egymással. A kurdok a nők bántalmazása ellen kezdtek tüntetésbe, hozzájuk csatlakoztak a radikális baloldali Antifák is, majd a törökök megtámadták őket, köztük a szélsőségesen nacionalista Szürke Farkasok csoport is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.