Néhány szó a tiszteletről

2020-07-09 13:47:00

Cseh Katalin
Facebook
Ha Orbán Viktor tiszteletet kíván Európa lakóitól, talán nem csak férfiakkal kellene beszélgetnie a kontinens jövőjéről.

„Online konferencián beszélgetett Orbán Viktor Aleksandar Vučić szerb és Janez Janša szlovén miniszterelnökkel, akikkel valódi közös vonásuk a demokráciáról és a korrupcióról való rugalmas gondolkodásmód, nem pedig a tradicionális zsidó-keresztény gyökerű Európa védelme, bárhogy is igyekeznek utóbbit bizonygatni.

Önmagában annak persze még örülhetnénk is, hogy a magyar miniszterelnök igyekszik néha elmélyülten gondolkodni Európa jövőjéről, az azonban mintha elkerülné a figyelmét, hogy a valódi kihívást és problémát a klímaváltozás megállítása, a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek felszámolása és persze az EU pénzek körüli korrupció jelentik most. Európa felelős vezetői ezekre a kérdésekre fókuszálnak, és talán a magyar miniszterelnök is több tiszteleletet kapna illiberális kollégáival együtt, ha ezekre a kihívásokra keresné a választ ahelyett, hogy megpróbál szétverni minden eredményt, amit sok évtizedes munkával az európai egység érdekében sikerült felmutatni. Ha pedig tiszteletet kíván Európa lakóitól, talán nem csak férfiakkal kellene beszélgetnie a kontinens jövőjéről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.