Anarchia Seattle-ben

2020-06-11 10:45:00

Christopher F. Rufo
City Journal
Az Antifa aktivistái autonóm területté nyilvánítottak egy városrészt.

„A Seattle-i Városi Tanács mindenesetre már megkezdte a tüntetők igényeinek elismerését, sőt, támogatását. A szocialista Kshama Sawant tanácsos asszony a hatalomátvételt győzelemnek nyilvánította a kapitalista állam, a militarizált rendőrség és a politikai establishment felett. Három tanácstag helyesli a rendőrség költségvetésének 50 százalékos csökkentését, és úgy tűnik, hogy további tanácsagok állnak az ügy mellé az elkövetkező hetekben. Sawant még a polgármester által bezárt városházát is megnyitotta a tüntetők előtt, akik azonnal el is foglalták az épületet.

Az autonóm övezet veszélyes precedenst teremtett: felfegyverkezett szélsőbalos aktivisták terjesztették ki uralmukat az utcák felett, és alternatív politikai hatalmat hoztak létre a környék nagy részén. De facto rendőri hatalmat gyakorolnak több tucat vállalkozás és helyi lakosok ezrei felett, mindenfajta demokratikus felhatalmazás nélkül. Pár nap alatt, az Antifa félkatonai szervezete megerősített határokat épített, létrehoztak egy kezdetleges kormányzati formát az interszekcionális részvétel elvein állva és egy kalap alatt eltávolították a nekik nem tetsző médiumokat az uralmuk alá vont területről.   

Az autonóm övezet megszállás és túszejtés: a környék lakosai közül az égvilágon senki nem szavazott az Antifára és kormányzatukra. A törvény védelme helyett Seattle progresszív politikai osztálya behódolt a csőcselék igényeinek és minden bizonnyal komoly engedményeket tesznek a következő pár hónap során. Mindez az Antifát erősíti – és tovább rombolja a jogállamiságot az amerikai városokban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.