Nézőpont: Továbbra is nemzeti egység van a kormány mögött

2020-04-06 07:58:00
Az ellenzék vesztesen jött ki a koronavírus-törvény körülötti politikai csatákból.

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatását a Magyar Nemzet internetes oldala szemlézi. A mintafelvétel csütörtök és szombat között történt, 1000 fő telefonos megkérdezésével. A megkérdezett személyek 78 százaléka inkább elégedett a kormány eddigi intézkedéseivel. Ez megfelel az előző hetek trendjének: egy hete 74, két hete szintén 78 százalékuk fejezte ki elégedettségét – teszi hozzá a magyarnemzet.hu.

Még a legkritikusabbnak számító Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedettnek bizonyult. Az egészségügyi ellátórendszer még a kormánynál is jobban szerepelt, 80 százalékot kapott. Ez a szám erős közbizalmat tükröz. Bár az ellenzék évek óta az egészségügy tarthatatlan helyzetéről beszél, az ellenzéki szavazók kétharmada szerint jól végzi munkáját ez az ellátórendszer.

A tanárok munkájával szintén nagyon magas az elégedettség (74 százalék), s a legjobban látható operatív törzs kapcsán is hetven százalék volt elégedett a teljesítménnyel. Ugyanakkor az ellenzék vesztesen jött ki a koronavírus-törvény körülötti politikai csatákból:  a választók csupán  25 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzik a munkájukat, s még a kormánykritikusoknak is kevesebb, mint a fele (43 százaléka).