A járvány a családokat is komoly kihívások elé állítja

2020-04-06 11:41:00

Novák Katalin
Facebook
Eddig is számos intézkedést hoztunk a mindennapjaik egyszerűsítése, megkönnyítése érdekében, de további lépésekre is szükség volt.

„A járvány a családokat is komoly kihívások elé állítja. A veszélyhelyzetben eddig is számos intézkedést hoztunk a mindennapjaik egyszerűsítése, megkönnyítése érdekében, de további lépésekre is szükség volt. A tegnap éjjel megjelent új kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a GYOD-ra a szülők a veszélyhelyzet ideje alatt felülvizsgálat nélkül is jogosultak maradjanak, továbbá a veszélyhelyzet időtartama alatt a szakértői vizsgálat a helyszínen végzett vizsgálat mellőzésével, pusztán az egészségügyi iratok alapján is elvégezhető legyen.

A tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelők számára a magasabb összegű családi pótlék (és a gyermek 10 éves koráig járó GYES) szintén felülvizsgálat nélkül, a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap utolsó napjáig biztosított. Azon gyermek után pedig, aki ebben a tanévben tölti be az életkori korhatárt vagy érettségizik, a családi pótlékot a veszélyhelyzet megszűnéséig folyósítják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.