Károly herceg is koronavírusos

2020-03-25 12:30:00
Erzsébet királynő legutóbb 13 napja találkozott vele.

A brit trónörökös, Károly wales-i herceg is megfertőződött a koronavírussal – írta a brit uralkodói ház információira hivatkozva a Euronews. A portál hozzáteszi, hogy a herceg állapotáról beszámoló szűkszavú közlemény szerint a 71 éves trónörökös enyhe tüneteket mutat. Károly herceg feleségét, Kamillát is tesztelték, de nála nem tudták kimutatni a fertőzést.

A wales-i herceg még március elején találkozott Albert monacói herceggel, akiről azóta megállapították, hogy megfertőzte a betegség, tehát lehetséges, hogy tőle kapta el. A Clarence House közleménye ugyanakkor leszögezi: nem lehet tudni, kitől kapta el a herceg a vírust, tekintettel arra, hogy számos kötelezettsége volt az utóbbi hetekben.

A wales-i hercegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Enyhe tünetei vannak, egyébként jó egészségnek örvend, és otthonról dolgozott az utóbbi néhány napban, ahogy mindig. A cornwalli hercegnőt szintén tesztelték, de ő nem kapta el a betegséget. A kormány és az orvosok tanácsának megfelelően a herceg és a hercegnő jelenleg önkéntes izolációban vannak skóciai otthonukban” – áll a közleményben.

A hírre reagálva a Buckingham-palota rögtön kiadott egy közleményt, amely szerint a királynő jól van, bár március 12-én találkozott rövid időre a wales-i herceggel. Hozzáteszik: az uralkodó követi a tanácsokat egészségével kapcsolatban, és a palota további kommentárt nem ķözöl.