Kovács Zoltán: Káosz keletkezik abból, amit az ellenzék művel

2020-03-24 14:40:00
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott az államtitkár.

Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap, videóüzenetében. A kommunikációs akciócsoport vezetője kiemelte: a koronavírus egy világjárvány. A vírus magyarországi terjedése miatt tizenegy nappal ezelőtt kellett bevezetni veszélyhelyzetet.

Kifejtette: már az elmúlt napokban több olyan intézkedést hoztak, mind az egészségügyben, mind a gazdaságban, a munkahelyvédelem területén, amelyek a magyar emberek védelmét, a magyar emberek érdekeinek védelmét szolgálják. Az Országgyűlés hétfőn kezdi tárgyalni a koronavírus elleni törvényt – mondta Kovács Zoltán.

Az ellenzék felelőtlen magatartása, amelyben elutasítják ennek a törvénynek az elfogadását, gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést” – fogalmazott. A kommunikációs akciócsoport vezetője szerint az ellenzék nem csak azt tenné lehetetlenné, hogy a jövőben időben tudjanak döntést hozni, hanem egyúttal veszélybe sodorja az eddig meghozott intézkedéseket is, mint például a munkahelyek védelmében bevezetett gazdasági intézkedéseket. Arra kérünk mindenkit, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben – szögezte le Kovács Zoltán.

(MTI)