Nem ijedek meg

2020-02-23 09:49:00

Dúró Dóra
Facebook
Visszautasítom azt a komcsi módszert, ami véleménydiktatúrát akar bevezetni akár a cigánysággal kapcsolatban.

„Feljelent engem Tordai Bence, mert szegregációt követeltem egy interpellációmban szakmai alapon, melyről gátlástalanul hazudik, rágalmaz engem, hogy egy apartheid rendszert akarok bevezetni, és gyilkosságra uszítok.

A véleményemet továbbra is vállalom, és visszautasítom azt a komcsi módszert, ami véleménydiktatúrát akar bevezetni akár a cigánysággal kapcsolatban. A Mi Hazánk az egyetlen párt ugyanis, amely igen: törvényesítené a szegregációt, mert igazságtalan, hogy a normákat betartó gyerekeknek kell elmenniük iskolákból az alulszocializált, integrációra nem is alkalmas és nem is hajlandó társaik miatt.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint Gyöngyöspatán is annak a 86 magyar gyerek családjának járna a kártérítés, akiknek más településre kell járniuk, mert a tanuláshoz való joguk és a biztonságuk nem garantált saját községük iskolájában. Valójában az ő családjaik vállaltak plusz terheket, valójában ők az áldozatok. Mindezeket a Fidesz sem hajlandó belátni: a nagy szavakon kívül továbbra is annak a szemléletnek a foglya, amely harminc éve az integrációt erőlteti, mintegy feneketlen kútba öntve a százmilliárdokat. A kártérítést a kormány is a gyöngyöspatai cigány családoknak adja így vagy úgy.

Úgy tűnik, Tordai Bence túl sok időt töltött elvtársaival, talán emiatt veszi át már a kommunista módszereiket is: véleménydiktatúrát akar kialakítani a polkorrekt tabuk nélküli szakmai párbeszéd és az elhallgatott igazsággal való szembenézés helyett. De sajnos ki kell ábrándítanom: nem ijedek meg (nem bújok a mentelmi jogom mögé, hiszen a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely eltörölné e jogintézményt), és – a neojobbikosokkal szemben – semmi szín alatt nem szeretnék megfelelni az ő elvárásainak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.