Orbán az önkormányzatoktól elvett pénzből tenné még gazdagabbá a multikat

2020-02-06 13:41:00

MSZP
MTI OS
Ezzel ismét bebizonyította az Orbán-kormány, hogy anyagilag el akarja lehetetleníteni Budapestet és a többi szabad várost.

„Az Orbán-kormány adóparadicsommá tette hazánkat a multik számára, amelyek így rengeteg pénzt keresnek, de alig adóznak. Most pedig arra készül, hogy a helyi iparűzési adó számításának átalakításával tovább támogassa a nagyvállalatokat.

Azzal, hogy az értékcsökkenés levonható a helyi iparűzési adóból, a Fidesznek kettős célja van, egyrészt így akár több tízmilliárd forinttal is megrövidítheti az önkormányzatokat, másrészt pedig továbbra is kiszolgálja a multikat. A tőkét kiszolgálja és az arra rakodó költségeket csökkenti, de a magyar emberek bére nem érdekli, annak a költségeit nem csökkenti.

Ez a lépés, amivel az önkormányzatoktól elvett pénzt a multiknak adják, nem több mint egy kicsinyes bosszú azoktól, akik nem tudnak beletörődni az októberi választási vereségükbe.

Ezzel ismét bebizonyította az Orbán-kormány, hogy anyagilag el akarja lehetetleníteni Budapestet és a többi szabad várost. Ugyanakkor egyben ismét hitet tesz a nagyvállalatok mellett, a magyar dolgozók ellenében, akik egy emberként követelik a tisztességes fizetéseket, mivel nekik jut a legkevesebb bér a visegrádi országok közül.  

Orbán Viktor bosszúvágya miatt nem érheti veszteség a városok, falvak lakóit! Az MSZP szerint nem a multik kedvezményeit kell növelni, hanem a bérekre rakodó költségeket kell csökkenteni.”