Niedermüller: Nincs miért bocsánatot kérnem

2020-01-28 22:06:00
A Demokratikus Koalíció alelnöke úgy véli, félremagyarázták a mondatait.

Ahogy megírtuk, múlthéten Niedermüller Péter az ATV műsorában az alábbi kijelentést tette:
Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem-magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heretoszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.

Niedermüller ismét az ATV-ben járt. Kijelentette: szerinte nincs miért bocsánatot kérnie. „Az egész beszélgetés arról szólt, hogy a kormány a különböző megkülönböztetéseken, diszkriminációkon keresztül, hogyan hoz létre egy politikai csoportot. Ez a fehér, keresztény, heteroszexuális – az elmúlt néhány hónap ideológiai terméke. Ezzel kampányol a miniszterelnök” – fogalmazott R a polgármester. Szerinte soha, sehol egy fél mondattal nem beszélt társadalmi csoportokról, hanem ideológiáról volt szó.

„A miniszterelnök néhány héttel ezelőtt egy politikailag kezelhetetlen és gusztustalan mondatot mondott. Senki fel sem kapta a fejét” – tette hozzá a DK alelnöke.

„Ha nem is vonja vissza, amit mondott, nem gondolja úgy, hogy a stílusért bocsánatot kéne kérnie?” – tette fel a kérdést Rónai Egon műsorvezető az adás végén Niedermüllernek. „Semmi miatt nem kell bocsánatot kérnem” – szögezte le a DK-s politikus. Végül Rónai kért elnézést azoktól a nézőktől, akiket a műsorban elhangzott mondatok megbántottak.

(ATV)