Niedermüller elleni tüntetést szervez a Sajtóklub

2020-01-28 08:53:00
A szervezők várnak mindenkit, aki érintve érzi magát és tiltakozik Nidermüller Péter kirekesztő, rasszista, gyűlöletkeltő, megbélyegző kijelentése miatt.

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Ezt nyilatkozta a DK-s polgármester a múlt héten az ATV-ben. Először a Magyar Hang figyelt fel a botrányos megnyilatkozásra, amire Nideremüller a Facebookon reagált is.

„A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni.”

A DK is reagált politikusának gondolataira. 

A mentegetőzés azonban nem győzte meg a Sajtóklub munkatársait, akik csütörtökre tüntetést szerveznek az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé. A Facebook-esemény leírásában így fogalmaznak:

„Niedermüller Péter politikai pályafutása ezzel a szemünkben véget ért. A tüntetést a Sajtóklub munkatársai szervezik.
Várunk mindenkit, aki érintve érzi magát és tiltakozik Nidermüller Péter kirekesztő, rasszista, gyűlöletkeltő, megbélyegző kijelentése miatt.”