Az Európai Konzervatívok és Reformerek készek egy új mozgalom megalapítására a Fidesszel és a Ligával

2020-01-24 10:30:00
Jobboldali szövetségesek.

Tökéletes az egyetértés a Fidesz és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport között” – válaszolta Raffaele Fitto, a jobboldali európai parlamenti frakció társelnöke szerdán újságíróknak Brüsszelben, amikor arról érdeklődtek, elképzelhetőnek tartja-e az Orbán Viktor kormányfővel és pártjával való együttműködést – számolt be a Magyar Hírlap.

Egyértelmű, hogy készen állunk a küldöttségekkel való tárgyalásokra az Európai Parlamentben, hiszen már most számos témában egy hullámhosszon vagyunk” – mondta Fitto, felidézve, hogy pártja, az Olasz Testvérek elnökének, Giorgia Meloninak a meghívására tavaly szeptemberben Orbán az FdI hagyományos pártünnepsége, az Atreju vendége volt Rómában.

Fitto hangsúlyozta, nyitott egy új, jobboldali erőket tömörítő politikai mozgalom létrehozására Orbánnal és Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével.

Sok témában már most is együttműködünk, és tökéletes egyetértésben vagyunk az Identitás és Demokrácia csoporttal is, amelyben a Liga van” – hangsúlyozta. Fitto hozzátette, egy lehetséges új együttműködéssel kapcsolatban elvárásuk, hogy hatékonyan működhessenek, álláspontjuk mellett pedig következetesen kitartsanak az Európai Parlamentben. „Meglátjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hónapok” – tette hozzá.