A foltozott kabát, avagy az ellenzék esete a Betyársereggel

2020-01-23 19:44:00

Kiss Adorján
Neokohn
A magukat a demokratikus ellenzéknek aposztrofáló pártok egy olyan ember mögé álltak be, akinek szélsőséges múltja bizonyított.

„Mint valamilyen lázadó tinédzser táskáján a zenekaros kitűzők, úgy sorakoznak Kálló Gergely plakátjain az ellenzéki pártok logói. A Jobbik politikusa a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson méretteti meg magát: szinte a teljes ellenzék támogatását élvezve vág neki Kálló a február tizenhatodikai szavazásnak.

Ellenfelei között megtalálható többek között egy volt jegyző, egy Mi Hazánkos politikus, egy helyi zöldek támogatta civil, a halak énekléséhez hasonlóan gyakran észlelt Tempo Párt jelöltje és több független is. A kormányoldal nem indított senkit. [...]

A probléma nem más, mint az, hogy

a magukat a demokratikus ellenzéknek aposztrofáló pártok egy olyan ember mögé álltak be, akinek szélsőséges múltja bizonyított,

korábbi tevékenysége pedig kicsit sem elhanyagolható. Kálló Gergely ugyanis hűségesküt fogadott a Betyárseregnek (a gyakorlatban nem tudni, ez mit jelent), amely szervezethez köthető eseményeken Hitlert és Szálasit is éltető hangfelvételekkel szórakoztatták a résztvevőket. [...] ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.