A Momentum is megszavazta Lackner bizottsági helyét

2019-11-08 09:09:00
Az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd is támogatta a bizottság személyi összetételére vonatkozó javaslatot – írja a Magyar Nemzet.

Tüntetők jelentek meg a kispesti önkormányzat tegnapi alakuló ülésén – írja a napilap. A Magyar Nemzet hozzáteszi, hogy a demonstrálók transzparensein Lackner Csabától származó idézetek voltak, amelyeket a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hanganyagokból válogattak össze. Az egyiken például az szerepelt: „Aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.

Az alakuló ülésen a képviselők átvették megbízólevelüket, azonban Lackner Csaba és Somogyi Lászlóné nevének elhangzásakor hangos füttyszó és bekiabálások hallatszottak. – Tolvaj! Tolvaj! Kokaincsászár! – kiabálták be többen is. A testület három alpolgármestert választott Vinczek György, Kertész Csaba és Varga Attila személyében. Az alpolgármesteri esküt követően valaki a közönség soraiból bekiabált Burány Sándornak, a kerület jelen levő országgyűlési képviselőjének, hogy három méterről felismeri-e az előtte ülő Lackner Csabát. A képviselő nem reagált, Lackner idegesen mosolygott. Mint ismert, Burány korábban úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri fel politikustársát a felvételeken.

Azt lehet mondani, hogy az ön bérleti joga a 17 millió forintos ingatlan helyett ér hét és felet. Itt a hét és fél, átutaljuk az ön bankszámlájára, viszontlátásra, aztán menjen a fa…ba – meséli Lackner Csaba a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken arról, hogy a kispesti önkormányzat hogyan bánik el a szegényekkel, hogyan teszi ki őket az önkormányzati lakásokból. – Ha pedig jogi hercehurca keletkezne, akkor jön egy bérlemény-ellenőrzés” – folytatta a szocialista politikus.

Szavai ellenére beválasztották a szociális és lakásügyi bizottságba. A helyi Fidesz–KDNP és az LMP nem támogatta a bizottság személyi összetételére vonatkozó javaslatot, az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd viszont keresztülvitte az erről szóló határozatot.