A Főni megbomlik

2019-11-07 09:24:00

Gulyás Balázs
Magyar Hang
Ők sem tudták, hogy innen, ebből a kis teakonyhából átalakított ablaktalan szobából indultak el a rendszer első hajszálrepedései.

„Petikém, baz’, a Főni megbomlott – mondta Kovács Hugó miniszterelnöki tanácsos vitéz Nagyivádi Péternek, aki ugyanabban a beosztásban dolgozott, mint ő. »Petikém«, akit tavalyelőtt avatott csak vitézzé az egyik szakadár Vitézi Rend (30 ezret fizetett a fényes papírra nyomtatott oklevélért, 25 ezret a díszes kitűzőért, amit díszmagyarra tűzve szoktak viselni az igazán műértők, de neki olyasmire még nem tellett, csak 3 éve dolgozott a Miniszterelnökségen, miután nagy nehezen, 7 év alatt elvégzett egy büfészakot, és kezdett kiöregedni a Fidelitasból is), és mivel 31 éves volt, hát, khm, nem Horthy apánktól nyerte el a vitézséget.

Petikém felnézett a PornHubból. Alapvetően azért látogatott el a világ vezető ingyenes pornóoldalára, hogy megtekintse a legújabb leleplezést, ahogy éppen egy vidéki polgármester boldogítja valamelyik valóságshow női nyertesét. Egy pillanatra átfutott az agyán, hogy milyen előnye származhatna abból, ha ezért a kijelentéséért most ő befújná a helyettes államtitkárnál Kovács Hugót, de mivel nem talált ilyet, ezért csak egy semleges »jaaa«-t engedett meg magának. Úgy vélte, ez a leginkább adekvát válasz Hugó felvetésére. Nem elég helyeslő ahhoz, hogy később befújják a helyettes államtitkárnál, és nincs is benne ellenvetés, így azt a laza, kötelező haverságot, amit kialakítottak, sem veszélyezteti.

Egy kicsi, teakonyhából sebtében kialakított, ablaktalan helyiségben voltak ők ketten, Hugó és Peti, a két miniszterelnöki tanácsos. Gyorsan kellett a hely a két ifjú titánnak, ahogy a helyettes államtitkár kedélyesen hívta őket. Gyorsan kerestek nekik két asztalt, összetolták, kiköltöztették a teakonyhát, és már jöhettek is. Laptop, némi kafetéria, okostelefon. Hugó Samsungot, Petikém iPhone-t választott. Hivatali Skodáról nem is álmodhattak, az nem az ő szintjük volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.