Kerpel-Fronius a kora reggelre fogta „csíkos” mondatát

2019-10-09 13:00:00
A Momentum politikusát, volt fővárosi ellenzéki főpolgármester-jelölti aspiránst csak a k-betűs szavak érdeklik Borkai Zsolt történetében.

A győri városvezető körüli botrányok kapcsán megszólalt a Momentum politikusa, aki az ATV reggeli műsorában a következő kijelentést tette (a videóban 0:37-től): „A dolog dinamikájából az várható, hogy még vannak töltetek. Szerintem egyébként nem a luxusjacht a kérdés, szerintem egyébként még csak nem a kokain a kérdés, szerintem feküdjön rá a csíkra, és szívja föl Bécsig.”  Hozzátette: az őszintétlenség az egy nagyon komoly kérdés az ügy kapcsán, és a győri ügy mind arról szól, amire a közönség „joggal kíváncsi”, azaz hogy „kik irányítják a városainkat”.

Szerinte Borkai Zsolt ügyének a végére kell járni, és olyan viszonyokat kell teremteni az önkormányzatokban, hogy tudja mindenki, a polgármesternek milyen jövedelmi viszonyai vannak, valamint az önkormányzat és cégei gazdálkodása transzparens legyen. Egy kérdésre válaszolva úgy vélte, hogy a budaörsi esettel kapcsolatban csupán a prostitúció a közös szál, „ott nem merült fel közpénzekkel való hűtlen bánásmódnak a kérdése”, míg Borkai Zsolttal kapcsolatban ez felmerült.

Később a Facebookon a következőket írta, mintegy mea culpázva: „Kora reggel volt, így viszonylag erősre sikeredett a kezdés.
Borkai Zsoltról kérdeztek - azt találtam mondani, hogy engem nem a luxusyacht érdekel, meg nem is a kokain: az sem érdekelne, ha ráfeküdne a sztrádára és fölszívná a csíkot Bécsig.

Engem ebben az ügyben két dolog érdekel – a képmutatás és a háttérben meghúzódó korrupciós szál. Nem szabad ugyanis elfelejtenünk, hogy Borkai Zsolt azt a pártot képviseli, amely a legkeményebb drogpolitikát vezette be, amely kriminalizálja a droghasználatot. A vizet prédikál és bort iszik tipikus esete.

És még ennél is fontosabb a korrupciós szál - hogy erre a yachtos bulira polgármesterként tett szívességek ellentételezéseként kerül sor.”