Leisztinger Tamás a legokosabb férfi, akit ismerek. Az apám mellett

2019-10-07 07:48:00

Tüttő Kata
Index
Nincs közös vagyonunk, nem is volt. Soha nem voltunk házasok. Interjú.

„Dull Szabolcs: Nem is azzal támadják, hogy ön hozta volna a döntést. Ellenben az ön volt élettársa haszonélvezője volt a konstrukciónak. Elítéli, hogy Leisztinger igénybe vette ezt az ellenzék által kritizált kedvezményt?

Ezzel a kedvezménnyel nagyon sokan éltek lakók, bérlők, összemosódik ki miért kapott kedvezményt. Leisztinger Tamás a gyerekeim apja. A legokosabb férfi, akit ismerek. Az apukám mellett. De nekünk soha nem voltak közös üzleti döntéseink, nincsenek közös cégeink. Nincs közös vagyonunk, nem is volt. Soha nem voltunk házasok. Mindketten magunk hozzuk a döntéseinket: én a politikai döntéseimet, ő az üzleti, gazdasági döntéseit.

Ha most kerülnék a politikába, érteném a támadásokat, de én 2002 óta politizálok, végig lehet nézni az összes szavazatomat a Fővárosi Közgyűlésben és a XII. kerületi testületben. Az elmúlt 17 évben egy döntésem sincs, (amely arra utalna) ami azt bizonyítaná, hogy azért kerültem a Belvárosba, hogy a gyerekeim apját segítsem.

Ön szerint Leisztinger korrupcióban érintett?

Nem ismerem ennek az ügynek a konkrét részleteit, ezért tartom igazságtalannak, hogy nekem kell magyarázkodni miatta és minősítenem. De meggyőződésem, hogy ő nem érintett korrupcióban.

De csak felhívta őt, hogy érdeklődjön az ügy részleteiről, amely politikailag ráéghet önre. Vagy nem hívta fel?

Tisztességtelennek tartom, hogy olyan ügy ég rám, amely döntésnek nem voltam sem a részese, sem a haszonélvezője. Higgye el mindenki, hogy nem ismerem a konkrét szerződést. Tudom, hogy nehéz szóra bírni Leisztinger Tamást, de tényleg őt kell megkérdezni. Ami az én dolgom ezzel az egésszel, és már most jelzem: az október 13-ai győzelem után nemcsak az utcákat takarítjuk ki a Belvárosban, hanem Rogán Antal összes emberét is eltakarítjuk a cégekből és a hivatalból. És kiteregetjük a szennyest, nyilvánosságra hozunk minden régebbi szerződést, amelyet ma titkol az önkormányzat és a vagyonkezelő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.