Kilövési engedély Trumpra, síri csend Bidenről

2019-09-30 21:05:00

Seres László
Neokohn
Joe Biden nem kért, nem udvariasan nyomást gyakorolt, mint most Trump, hanem igen nyers formában követelt.

„Ez az ügy valójában nem Trumpról kéne hogy szóljon, hanem Joe Bidenről és fiáról, Hunterről, és ha a demokratáknak a következő hetekben mégis sikerül az egész impeachment-kampányt az elnök ellen fordítani, ergo elterelni a figyelmet saját elnökjelöltjük néhány évvel ezelőtti ügyéről, akkor azt kell mondjam, le a kalappal a demokraták PR-apparátusa előtt.

Az igazi ügy pedig ez: Joe Biden, akkor még Barack Obama alelnökeként, 2016-ban sikeresen kirúgatta Viktor Sokin ukrán főügyészt, aki éppen megvizsgálta volna azt az ukrán céget, a Burisma Holdingsot, amelynek igazgatótanácsában 2014 óta ott ült a fia, Hunter Biden. Tehát nem kért, nem udvariasan nyomást gyakorolt, mint most Trump, hanem igen nyers formában követelt, sikerrel, és erről nyíltan be is számolt a Council of Foreign Relations rendezvényén.

A kokain konzumálásán kívül állítólag semmihez sem értő Hunter havi 50 ezer dollárt (összesen olyan 3 millió dollárt) keresett az oroszbarát exelnökkel, Janukoviccsal jó viszonyt ápoló cégnél, épp abban az időben, amikor apja az ukrán korrupció visszaszorításával volt megbízva.

És bár természetesen nem bizonyítható közvetlenül, hogy Biden a fia védelmében kérte fentieket Porosenko elnöktől, az összeférhetetlenség kétségtelen. Akkor is, ha Sokinnal épp az volt a baja a Nyugatnak, hogy nem volt elég hatékony – hiszen Sokin legalább annyit megtett, hogy tervbe vette a Burisma górcső alá vételét. (Ja, és Hunter már eleve Biden egymilliárd dolláros zsarolásával került a helyére 2014-ben, azért ezt se felejtsük el.)

Ráadásul, mint arról az MTI kijevi tudósítója beszámolt, »Trumpnak az ukrán sajtóban megjelent cikkek alapján feltehetőleg vannak a birtokában olyan információk, amelyek megalapozzák a gyanút, hogy Bidenék valamiféle jogellenes cselekményt követhettek el Ukrajnában, de ezek az értesülések nem elegendőek ahhoz, hogy felhasználhassa őket politikai vetélytársa ellen a 2020-as elnökválasztási kampányban, s ezért sürgethetett vizsgálatot.«

Így van. Nem kielégítő információk felhasználása a politikai vetélytárs ellen minden jel szerint a demokraták monopóliuma. Lehet, hogy van miért agresszívnek lenniük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.