Európa megtagadói

2019-09-21 09:18:00

Faggyas Sándor
Magyar Hírlap
Nincs „arany középút”, valaki vagy ide vagy oda áll: vagy támogatja, vagy ellenzi, hogy meg kell védeni az Európai Bizottság struktúrájával, eszközeivel is a több ezer év óta formálódó, fejlődő, egyedülálló európai életformát, életmódot.

„Nincs »arany középút«, valaki vagy ide vagy oda áll: vagy támogatja, vagy ellenzi, hogy meg kell védeni az Európai Bizottság struktúrájával, eszközeivel is a több ezer év óta formálódó, fejlődő, egyedülálló európai életformát, életmódot. Amit elég nehéz ugyan egzakt módon definiálni, de annál könnyebb érezni és megélni Athéntól Budapesten át Dublinig, Szentpétervártól Rómán át Lisszabonig.

Hogy milyen világos – és éles – a frontvonal, azt nem csupán a közép-európai bevándorlásellenes, nemzeti kultúra- és identitásvédő és a nyugat-európai bevándorláspárti, multikulti tábor közötti antagonizmus mutatja. Hiszen Nyugaton is egyre többen osztják a visegrádi országok álláspontját. Érdekes módon még a bajor keresztényszociális Manfred Weber is, aki nem is oly rég még gusztustalanul udvarolt a keresztény Európát megtagadó szocialistáknak, liberálisoknak és zöldeknek, hogy elnyerje támogatásukat a hőn vágyott EB-elnöki tisztség megszerzéséért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.