Szolidaritásomat fejezem ki Pikó András és csapata iránt

2019-09-11 21:49:00

Kerpel-Fronius Gábor
Facebook
Természetesen azt gondolom, hogy ha valóban történt visszaélés, akkor jogos a felelősségre vonás.

„Most értem haza a választókörzetemben való kopogtatásból és csak most értesültem arról, hogy a rendőrség tiltott adatgyűjtés miatt házkutatást tartott Pikó András kampánystábjánál.

Valamennyire ismerem személyesen őt is és viszont meglehetősen sok embert ismerek a kampánycsapatából.

Egyikről sem tudom elképzelni, hogy ekkora faszságot* csinálna – sem azt, hogy minden dolgok legillegálisabbnak egyikét valaki akár csak megfontolná (ajánlóívről adatot másolni), azt meg pláne nem, hogy ezt még dokumentálná és akár belső csoportban publikálná.

Az a kép, ami a Magyar Nemzetben megjelent, nagyjából ezer más módon magyarázható (ívnyilvántartás, házszámok és körzetek ellenőrzése, bármi).

Ehhez képest egészen megdöbbentő a rendőrség ultragyors reakciója. Félreértés ne essék – nem annyira az zavar, hogy ebben az esetben ilyen gyorsan intézkedtek, mert gondolom ez kötelességük feljelentés esetén. Hanem az zavar, de nagyon, hogy más esetekben, amikor ennél sokkal nyilvánvalóbb dolgok történtek, feltűnően lassúbb volt vagy akár el is maradt az intézkedés.

Még egyszer: szolidaritásomat fejezem ki Pikó Andrással, aki a nagyon energikus, nagyon szimpatikus és nagyon civil kampányával érdemi és esélyes kihívó tud lenni egy már erősen jobbos kerületben.

Természetesen azt gondolom, hogy ha valóban történt visszaélés, akkor jogos a felelősségre vonás. De két dolgot elvárok a rendőrségtől: hogy más, kormánypárti kampányokat érintő esetekben is hasonló intenzitással lépjen föl, másrészt azt, hogy egy tessék-lássék gyanúra alapozva ne tegye ki fölösleges zaklatásnak a kampányt a kampány akadályozása céljából.

*a kifejezés a maga erősségében is idekívánkozik”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.