László Imre: Az EMMI szegénységi bizonyítványa elsősorban Orbán Viktor bűne

2019-09-11 12:47:00
A DK szakpolitikusa szerint Kásler Miklós szájából semmilyen krisztusi mondat nem hiteles, mert a kormánypártok nem tanúsítanak krisztusi viselkedést. 

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint sokkal nagyobb felelősséggel kell hozzányúlni az olyan egészségügyi megelőző vizsgálatokhoz, amelyek olyan betegségeket mutathatnának ki amik a vezető halálokok között szerepelnek. László Imre arról beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy szerinte a kormány nagy elánnal beharagozta a vastagbélszűrés beindulását, majd végül 2020 júliusára tették át azt.

László Imre beszélt arról is, hogy szerinte a járóbeteg szakellátásban több hónapos várólisták vannak. Hozzátette, hogy ez a folyamat a magánellátásba is kezd begyűrűzni, ami szerinte azért van, mert nincs elegendő orvosi személyzet az országban. A DK-s képviselő kitért arra is, hogy szerinte nem hiteles Kásler Miklós szájából semmilyen krisztusi mondat, mert a kormánypártok nem tanúsítanak krisztusi viselkedést. 

A Kötcsén elhangzott, állítólagos Kásler-bírálatról László Imre azt mondta, hogy szerinte a számkérés jogos, de az EMMI szegénységi bizonyítványa elsősorban Orbán Viktor bűne.