Káslerrel végeztetik a piszkos munkát: a hajléktalan emberek üldözése nettó kegyetlenség

2019-09-11 14:43:00

Diószegi-Horváth Nóra
Mérce
Az új elképzelés csak egy nem tolerálható rendezőelv alapján nevezhető eredményesnek.

„Az biztos, hogy ráfordulva a kampányidőszakra a kormánypártok előszeretettel húzzák elő a társadalomban erősen rezonáló hajléktalankérdést, méghozzá a létező legnemtelenebb módon. Talán nem is lep meg senkit, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármester már reagált is az Indexnek az aluljárók lezárásának hírére. Méghozzá így: »Nem hülyeség!«

Emellett pedig ő is belengetett egy új hajléktalanrendeletet, mintha nem lenne már így is bőven több az emberségesnél az otthontalan embereket korlátozó rendelkezésekből.

Azt, hogy a tavaly októberben életbe lépő, a közterületen való életvitelszerű tartózkodást tiltó törvény csúfos bukás, talán nem is kell magyarázni. A kezdeti fellángolás idején a város különféle pontjain lehetett az utcán élő embereket vegzáló rendőrökbe botlani, hogy aztán ez a hullám elüljön, majd – hogy, hogy nem – az előválasztási időszakban újra lendületet kapjon.

De hogy a hajléktalan embereket újabb elborzasztó, és a tél közeledtével akár az életüket is fenyegető rendelkezéssel szankcionálják – ez az elképzelés csak igen kétes, semmilyen morális elv szerint nem tolerálható rendezőelv alapján nevezhető eredményesnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.