Bűzborzék

2019-09-11 22:35:00

Dippold Pál
Magyar Hírlap
Ez az, fiúk, tapsolt Zugló polgármestere, köszönöm, két büdös egy csapásra.

„Másnap már több orgánum adta hírül, hogy Felcsútról jött a szag. Ezt mindenki tényekkel alátámasztva cáfolta, így hát a bűzügy elcsöndesedett. Közben a szocialista parafenomén, Bangóné Borbély Ildikó írásban tette fel a kérdést a miniszterelnökségnek, ugyan, mondják már meg, mitől volt itt annyira büdös. Orbán Balázs válaszolt neki. Az államtitkárt csúnyán csőbe húzta egy úgynevezett troll. A máig ismeretlen kilétű számítógépes gazember már több állami és politikai szervezet nevében tett közzé megtévesztő, idétlenül viccelődni akaró nyilatkozatokat. Ez történt most is. Valamilyen módon nem létező szervezetek álcájában ismerte el a szagos trágyázás tényét. Na, ezen röhög most a derék liberális borzhorda. Mert ez olyan vicces.

A hivatalnak nyilván alaposabban kellett volna ellenőriznie forrásait, ám ennyire aljas módszerekre senki épelméjű ember nem lehet felkészülve. A fiatalabbaknak nem jut eszébe az a mérhetetlen pökhendiség, amivel a belvárosi ceruzahuszárok már több mint egy évszázada mocskolják a vidék népét. Parasztozzák, mucsaizzák, büdöslábúzzák. A paraszt a belvárosi borzok szerint ma is térdig jár a trágyában, buta, tájékozatlan, és legalább úgy utálja a városiakat, mint azok őt. Pedig a mai magyar paraszt jellemzően agráriskolákat végzett, tiszta ruhában járó, légkondicionált traktorokkal szántó vagy patikatiszta istállókban fertőtlenített ruhákban mászkáló, a természet rendjét és értékeit tiszteletben tartó ember. Aki mellesleg ezerszer több dologhoz ért, mint a fővárosi kaméleon, kígyó, borz és görény alkatrészekből összebarkácsolt médiahibridek, akiknek a büdösborz tulajdonságai érvényesülnek leginkább tevékenységükben. Ez a csíkos élőlény a következőképpen működik: bűzmirigyeiből folyadékot spriccel szét, amelynek olyan szaga van, mintha fokhagyma, rothadó káposzta, égő toll és gumi keveréke volna. Mások szerint a szag a legrondább csatornabűzre és dögszagra emlékeztet.

Elképzelhető, hogy belvárosi liberális médiabűzborzék különítménye meglátogatta a szerintük legkitűnőbb budapesti kerületet, Zuglót. A Mexikói úton fogadta őket Zugló ura, aki egyben főpolgármesterségre is tör, útjukat állta, és megkérte őket arra, hogy segítsenek valamivel elterelni a választópolgárok figyelmét a kerületében uralkodó zűrzavarról. Semmi akadálya, mondhatták ezek a kedves borzok, kapd elő a gitárodat, kedves Geri, pengess nekünk valami bűzbluest. Ezután az időközben nagy létszámúra, értsd néhány tucatnyira duzzadt médiaborztömeg lefröcskölte Kari Gerit. Ez az, fiúk, tapsolt Zugló polgármestere, köszönöm, két büdös egy csapásra. Menjetek, adjátok át szívélyes üdvözletem Ferinek és Klárikának, na, legyünk mértéktelenül udvariasak, szóval az egész Gyurcsány családnak, és mondjátok meg nekik, köszönöm ezt az egész zseniális bűzkommandó akciót.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.