Kunhalmi: politikai komisszárokat ültetnek az iskolák élére

2019-09-10 14:59:00
Az oktatás terén csak állandó tűzoltás, strukturális átszervezés és kommunikációs propaganda zajlik – vélekedett a politikus.

Egy igazgatótól nem lehet elvárni, hogy kiváló pedagógiai programot hajtson végre, ha nem ő a munkáltatója a pedagógusoknak – vélekedett Kunhalmi Ágnes az ATV Start című műsorában. Az MSZP elnökségi tagja szerint a bolognai rendszer bevezetésével nem volt probléma, viszont szerinte félő, hogy a Corvinus-modell teljes bevezetésével csökkenni fog az államilag finanszírozott helyek száma. Kunhalmi szerint egyre szűkebb csoportot engednek be a felsőoktatásba. 

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a nem rég bejelentett oktatási fejlesztés csupán „toldozgatás-foldozgatás”. Hozzátette, hogy szerinte rendszerszintű és országos a tanárhiány. Kunhalmi Ágnes azt is elmondta, hogy szerinte 7 éve semmilyen béremelés nincs a szakmában. A politikus összegezve az oktatás helyzetét úgy látja, hogy csak állandó tűzoltás, strukturális átszervezés és kommunikációs propaganda zajlik.