Félremagyarázás helyett – igenis büntessük a pedofíliát!

2019-09-10 17:01:00

Vágvölgyi Gergely
Vasárnap.hu
Na, akkor eddig és ne tovább!

„Néhány éve még félig viccesen beszéltünk konzervatív körökben arról, hogy szélsőliberális közegből hamarosan a pedofília relativizálására érkeznek majd szép szólamok, sőt, a »középkori« gondolkodás ostorozása lesz a bevett. Most pedig itt van nekünk Révész Sándor, aki a hvg.hu-n egyenesen kilúgozni próbálja az egészet: szegény pedofilok, hát igazán lehetnénk megértőbbek velük szemben…

Na, akkor eddig és ne tovább!

Révész az egész kísérletet nyakon önti erős érzelmi felvezetéssel, majd megpróbálja megfordítani a sztorit, és áldozatvédelemnek bemutatni erőfeszítését.

De a lényeg csak ezután jön – és ami ezután jön, azt akkor sem gondolhattuk komolyan, amikor évekkel ezelőtt „no, majd amikor…” kezdetű kiszólásokkal fekete fellegeket rajzoltunk a társadalom egére. Merthogy Révész kerek perec leírja: „a pedofília nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie!”.

Ezen a ponton kapkodunk levegő után.

Igen, kérem, itt tartunk ma! Ennek ad teret az olvasók pénzén a HVG, ennek ad teret a szélsőliberális extremizmus. Ne lehessen büntetni a pedofíliát – követelik hol cukormázzal leöntve, hol a természetes hajlamokkal ördögien vonva párhuzamot. Ez még akkor is tény, ha a szerző a következő bekezdésben finomítani próbál, és ellentmond önmagának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.