Egy NATO-gyakorlat maradéka Havasalföldön

2019-09-10 15:49:00
A szeméthalom képeit a megtalálók elküldték az Egyesült Államok nagykövetségének is.

Szép adag szemetet találtak helybeli motorosok a Székelyfölddel szomszédos Buzău (Bodza) megye egyik festői, elhagyatott, hegyes vidékén – írja a Főtér.ro. A portál hozzáteszi, hogy a „leletet” nagy valószínűséggel gyakorlatozó amerikai katonák hagyták hátra, miután jóízűen falatoztak egyet a természet lágy ölén.

Az egyik motoros elmondta, Magyarországon palackozott ásványvizek palackjaira, valamint Department of Defense – azaz az Egyesült Államok védelmi minisztériuma – feliratú műanyag zacskókra bukkantak. A feliratok szerint – Ready-to-Eat – olyan élelmiszer-adagokról van szó, amelyeket az Egyesült Államok hadserege oszt ki a katonáknak, és amelyek azonnal fogyasztható. A megtalálók közölték: a szeméthalmokról készült képeket az Egyesült Államok nagykövetségének is elküldik.

A portál hozzáteszi, hogy nem biztos, hogy a szeméthalmokért csakis az amerikaiak felelősek: júniusban a térségben négy ország – az Egyesült Államok mellett Románia, Hollandia és Németország – 1300 katonájának részvételével zajlott NATO-hadgyakorlat, és az amerikai fejadagokat nem csupán az amerikaiak ették, hanem abból osztottak a többieknek is.

Vagyis a szeméthalom egy dicséretes hatékonysággal végrehajtott, közös NATO-erőfeszítés eredménye.