Vadai: Eladósítják az országot a honvédségi beszerzések

2019-09-09 14:44:00
A DK alelnöke ugyanakkor elmondta, hogy szerinte a Zrínyi 2026 program olyan, mint Columbo felesége, mert még senki sem látta.

A Demokratikus Koalíció alelnöke azt nehezményezte az ATV Egyenes beszéd című műsorban, hogy a honvédség eszközbeszerzéseinek pénzügyi konstrukciói nem nyilvánosak. Vadai Ágnes hozzátette, hogy szerint nem lehet ezeket az eszközöket máshogy megvásárolni, mint hogy évekre eladósítják az országot és a honvédelmi költségvetést.

A képviselő elmondta, hogy Harangozó Tamás és Varga-Damm Andrea képviselőtársaival együtt a honvédelmi bizottság összehívását is kérték a rakétabeszerzések ügyében, mert szerintük amit a közbeszerzés alóli mentesítésre kért a tárca, az nem egyezik meg azokkal az összegekkel amik a sajtóban megjelentek.

Vadai Ágnes elismerte, hogy nem a nagynyilvánosságra tartozó információk vannak ezekben a dokumentumokban, de hozzátette, hogy ő rendelkezik „C-típusú átvilágítással” így szerinte ő és a honvédelmi bizottság betekinthetne a 20-25 évre titkosított dokumentumokba. 

A DK alelnöke a Zrínyi 2026 programról azt mondta, hogy az szerinte nagyjából „olyan, mint Columbo felesége, mert még senki se látta”. Hozzátette, hogy szerinte az eszközbeszerzések tisztán politikai alapon történnek. Zárás képpen Vadai Ágnes azt mondta, hogy ha máshogy nem, akkor a nemzetközi kapcsolatain keresztül fogja megkérdezni például a török ellenzéket, hogy Magyarország mennyiért vásárolhatta Törökországtól a harcieszközöket.