Lezárult a sátántangó, ideje konstruktív irányba terelni a felvidéki politikát

2019-08-28 11:08:56

Csonka Ákos
Felvidék.ma
Egységet csak azzal lehet létrehozni, aki akarja azt és minimum szemernyi úriemberi tisztesség szorult belé.

„Alig két hónapja írtam, hogy valós igény mutatkozik az egységes felvidéki magyar politikum kialakítására, aminek gyakorlatilag nincs alternatívája. Immár tudjuk, hogy ez nem valósul meg, a Most-Híd ugyanis a csendes, magányos kimúlást választotta.

Egységet csak azzal lehet létrehozni, aki akarja azt és minimum szemernyi úriemberi tisztesség szorult belé. Ez nyilvánvalóan hiányzott Bugárék tárgyalódelegációjából, akik mindig más-más elképzelésekkel, feltételekkel rukkoltak elő. Mint kiderült, valószínűleg időhúzó jelleggel. A kedves olvasók biztosan ismerik azt az embertípust, aki úgy áll hozzá bármely probléma megoldásához, hogy mit miért, hogyan nem lehet.

Ez a mentalitás a legkárosabb dolog, amitől jómagam igyekszem tartózkodni, mert nem visz előre. A hidasok tárgyalási potenciáljára márpedig ez volt jellemző…
S bár a kibicnek semmi sem drága, ahogy mondani szokás, a kötelező köröket mégsem lehetett megspórolni. Persze, sokan eleve ódzkodtak tőle, s mondták előre, hogy az MKP-Híd tárgyalás csak felesleges időhúzás, sőt megannyian borítékolták is, hogy ebből úgysem lesz 1868-as kiegyezés. Ugyanakkor ezeket a köröket egyszerűen nem lehetett megspórolni.

Közösségünk részéről ugyanis egyértelmű és világos igény mutatkozott rá.
Ezért mindenképp ki kellett deríteni, hogy van-e mód rá, hogy tető alá kerüljön az egység, akkor is, ha kényszerházasság. Ám kiderült, hogy egyszerűen nincs rá mód. Jelenleg, ezekkel a komponensekkel a képlet sehogy sem jön ki.

A hidasok túlzottan nyeregben érzik magukat, holott a lovuk már régen kilehelte a lelkét. Nyakig ülnek a botrányokban, teljesen összekočnereződtek és megbélyegzettként néznek rájuk már mindenhol. Fico és sleppjének közönséges lakájai lettek, súlyos korrupciós vádakba bonyolódtak, maffiakapcsolatokkal kerültek hírbe. Ilyen helyzetből az MKP-val való magyar egység megteremtése jelentette volna számukra az egyetlen kiutat a pöcegödörből. Az MKP-nak ehhez persze nagyon nem fűlt a foga, de közösségi szempontokat szem elé helyezve, tengernyi békát lenyelve, minden szemet behunyva feláldozta volna magát.

Ám aki csatornaszaghoz van szokva, annak a babaszappan irritálja az orrát. Fordult a lapjárás. Korábban éppen a Most-Híd játszotta ki a jó magyar – rossz magyar lapokat, az MKP-ra mutogatva, hogy nem képesek az együttműködésre, bezzeg ők. Nos, változnak az idők, ma már a Híddal egyik demokratikus jobboldali párt sem kíván közösködni és a Smer-SNS-Kotleba karanténjába kerültek, míg az MKP az új modern pártoknak elfogadható partner lett ismét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.