Karácsony fényjátékot tartana jónak tűzijáték helyett

2019-08-21 10:06:42
A baloldal közös főpolgármester-jelöltje a szerdai napot a XVI. kerületben fogja tölteni, ahová HÉV-vel érkezett.

A MÁV-HÉV egyik járatán Karácsony Gergely arról beszélt: szerinte a tűzijáték nem előnyös megoldás a légszennyezettség miatt, és mint több más nagyváros, megfontolásra érdemesnek találná azt, hogy fényjáték vagy fényfestés legyen a rakéták helyett. Ezért egy szavazást indított a Facebook-oldalán a baloldal közös főpolgármester-jelöltje, hogy megkérdezze az emberek véleményét erről. Mint megjegyezte, sokak számára szentségtörés lehet az erről szóló felvetés.

Mint a videó végén elhangzik, jelenleg vezet a fényfestés. Hozzáteszi, mivel állami rendezvényről van szó, így nem tudja megígérni, hogy tényleg nem lesz tűzijáték augusztus 20-án, de azt biztosra veszi, hogy lesz belőle társadalmi párbeszéd. A videóból kiderült, ma betekeri a pesti oldal egyik legnagyobb kerületét a baloldal közös főpolgármester-jelöltje.

Szerdai útján többek között elkísérte Nemes Gábor is, az egyik közlekedési szakszervezet vezetője, DK-s politikus, aki mint az ellenzék kerületi polgármesterjelöltje, jellegzetes frizurájával arról beszélt Barabás Richárd párbeszédes politikus kérdésére, hogy szerinte a mátyásföldi repülőtérrel nem törődik senki. Úgy vélte, érdemes a helyi embereket megkérdezni arról, hogy helyben hogyan történjenek a dolgok.