A rasszista kommentek törlése helyett zavarhatná a kormányt a magyar munkavállalók megalázása

2019-08-13 20:14:08

Jámbor András
Mérce
Azokat a vállalati túlkapásokat, rossz gyakorlatokat pedig miért hagyja szó nélkül a magyar kormány, amelyek kárvallottjai a magyar munkavállalók?

„De nem szólalt fel a kormány a Hankook sztrájk idején, ahol a munkáltató annyira para módon korlátozta a munkavállalók jogait, hogy Dél-Korea magyarországi nagykövete szólt rá saját cégükre. Nem a magyar, hanem a dél-koreai kormány.

De ismerjük a magyar kormány tagjainak, főleg Szijjártó Péternek a nyilatkozatait is, amelyekben az autóipar cégeinek termelésére hivatkozva vétózta meg a magyar kormány a klímacélokat.

Vagy ha már Varga Juditnak az adóelkerüléssel van problémája, akkor talán érdemes lenne egy szót szólnia az ellen, hogy Magyarországon az egyik legalacsonyabb a nagy cégek társasági adója amit a tao-val tovább csökkenthetnek. Korábban ez nem volt így: míg a nagy cégek társasági adója 19, addig a kis és közepes vállalkozásoké 10 százalék volt, ezt a Fidesz vitte le egységesen 9-re.

Azt is tudjuk, hogy még ez se elég, mert ezek a nagy globális multik kiszedik különböző trükkökkel a nyereségüket Magyarországról, hogy kevesebb adót kelljen fizetniük. Erről speciel az elmúlt években egyetlen kormányzati megszólalás se volt.

Úgyhogy persze Varga Juditnak tényleg igaza van, a globális cégeket tényleg kell szabályozni. Csak az a kérdés, miért azt a két globális multit nézte ki magának, amelyek nincsenek üzleti kapcsolatban a Fidesszel, és adott esetben, mondjuk a rasszizmus büntetésével, nem illeszkednek bele a kormányzati tervekbe. Azokat a vállalati túlkapásokat, rossz gyakorlatokat pedig miért hagyja szó nélkül a magyar kormány, amelyek kárvallottjai a magyar munkavállalók?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.