Demokrácia az, amikor a balliberálisok alakítanak kormányt

2019-06-27 10:25:13

Megyeri Dávid
Magyar Nemzet
Ezt majd ifjabb Soros és apukája eldönti.

„Hát akkor most melyik Ignatieffnek higgyen az ember? Aki szerint elüldözték őket, vagy aki szerint mégsem? Megcáfolta főnökét, a kis Sorost is, aki azt mondta: »A CEU-t betiltották. S ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról.« Majd elpanaszolta: »Akik ezt okozzák, megúszhatják. Szégyen, hogy Európa többi országa szó nélkül tűri az eseményeket. Az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamban betiltanak egy egyetemet.« Hozzátette: »Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.« A 2006 ősze óta aratott összesen tizenegy fideszes választási győzelem tehát semmis. Demokrácia az, amikor a balliberálisok alakítanak kormányt. Ezt majd ifjabb Soros és apukája eldönti.

Ehhez vegyük hozzá a rektor kritikáját az interjúban: »Mindig azt képzeltem, hogy majd a német kancellár vagy a francia elnök egy nap felhívja Orbánt, hogy kérdőre vonja, hogy mit csinál, de ez nem történt meg.« Zavarónak tartotta azt is, hogy miközben szerinte Magyarország az uniós kifizetésektől függ, ezt nem használták ki. Vagyis a Soros-corporation szerint az a demokrácia, amikor a nép által megválasztott vezetőket hatalmi szóval leállítanak, s országokat uniós pénzmegvonásokkal fenyegetnek. De az nem szégyen, hogy egy állítólagos világverő egyetem képtelen arra, hogy egy kulipintyón kívül valódi képzést nyújtó intézményt is felmutasson az anyaországában. Szerintük az sem szégyen, ha sok más külföldi egyetemmel ellentétben nem tudják betartani a törvényi előírásokat.

Ha Karinthy élne, megihletnék ezek az abszurditások, és megírná Így nyírtok ti címmel. Elnézve a Soros-klán eszement vagdalkozását, s azt, hogy a jelek szerint az unióban sem lesz automatikusan nekik parírozó többségi szavazógép: az ordibál, akinek a háza ég.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.