A gender-elmélet zsarnoksága

2019-06-17 12:17:58
Jim Russel
Crisis Magazine
A férfiak azok férfiak, a nők pedig nők mindannak ellenére, hogy néhányan máshogy akarják.

„Az a megdöbbentő valóság söpör végig az LMBT-barát katolikusok egész eltorzult világán a vatikáni Katolikus Nevelésügyi Kongregáció új dokumentuma előzékenységének ellenére, melynek címe: Férfinak és nőnek teremtette őket. A párbeszéd útjáért a gender-kérdésről a nevelésben.

Mégis mi annyira eget rengető ebben a dokumentumban, hogy olyan sok embert felizgasson? Mindenki vegyen mély levegőt. A férfiak azok férfiak, a nők pedig nők – mindannak ellenére, hogy néhányan máshogy akarják.

A jezsuiták gyakran szokatlan világában nem meglepő, hogy míg egy jezsuita az amerikai katolikusok nevében is üdvözli a dokumentumot, addig egy másik úgy nyilatkozik róla, hogy az nem »végleges válasz« a kérdésre. Az Egyesült Államok katolikus oktatásért felelős püspöki karának elnöke, Michael Barber püspök azt írja, hogy a szöveg »az igazság és az együttérzés fényét biztosítja, amelyre a leginkább szükség van a mai világban«.

De a jezsuita James Martin atya, a Twitter Pride hónapjának »dicsőítése« mellett nagy vihart idézett elő egyik tweetjével, amelyben a dokumentum június tizedikei kiadását emeli ki (bár érdekes módon már 2019. február másodikán publikálva lett) mondván, hogy ez »sajnos a transznemű emberek elleni eszközként is felhasználható lesz, és mentségül fog szolgálni azok számára, akik szerint transzneműek nem léteznek«.

Még egyszer: Martin pánikszerű kísérlete arra, hogy összemossa a rendellenes hajlamokat és magukat az embereket, valójában ködösítés. Sem a homoszexuális hajlamok, sem az olyan érzelmek, amelyek megtagadják nő és férfi azonosságtudatának realitását, nem részei Isten tervének. Így mondván ez nem jelenti azt, hogy az ilyen körülményekkel rendelkező embereknek »nem is kéne létezniük«. Martin hamar reagált a dokumentumra az America magazinban, és gyors volt abban is, hogy a szövegtől távolinak mutassa be egy másik jezsuita – maga Ferenc pápa – álláspontját azzal a kijelentésével, hogy azt »ő nem írta alá«.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.