Kálmán Olga bronzba öntve

2019-06-12 11:21:57

Kuthi Csaba
Népszava
Lesz-e valaha szobra Budapesten Kálmán Olgának? Avagy, lesz-e valaha vőleánya Budapestnek?

„Látnak-e vajon akkora értékteremtési erőt és kapacitást a jóhiszemű és nem elfacsart agyú budapesti népek – mondjuk – Tarlós Istvánban, ami hihetővé tenné számukra azt a visszavonhatatlan döntéshozatali elhatározást, amivel ezt a nevet választanák ősszel? Ami egyúttal súlyos bizalmi befektetést is jelent a főváros jövőjére nézve.

De ugyanez a kérdés vonatkozik Karácsony Gergelyre és Kerpel-Fronius Gáborra is. Bármennyire felépítettek és média-forgalmazottak is, mégiscsak valamiképp politikailag vannak ők is meghatározva, nem pedig hosszú távú értékteremtési és értékvállalási szempontból. Látható-e, érzékelhető-e a hosszú távú értékteremtés szolgálatának ereje és elszántsága pl. Kálmán Olgában? Tudnak-e választani a budapesti polgárok annak alapján, amit ma látnak, hallanak, ismernek ezekről a jelöltekről?

Az budapesti előválasztási médiaparádé körtánca folytatódik. Valószínűleg újabb és újabb hökkeneteknek leszünk kitéve a következő hetekben. Minden meglepetésre fel lehet készülve a budapesti választópolgár. Egy kérdés azonban nyitva marad: lesz-e valaha szobra Budapesten…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.