Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje

2019-06-12 13:26:05

Haskó László
Magyar Narancs
Tarlós és Orbán meg a gátlástalan fake news gyár, a propaganda minisztérium ellen a női szelídség kevés.

„Nem kétséges, hogy a tavaly tavaszi budapesti »kétharmados győzelem« (a 18 egyéni választókerületből 6-ban sikerült győzne a kormánypárti jelöltnek Budapesten; listán a kormánypártok nem érték el a 40 százalékot) esélye őszre – a »sikeres főpróba« miatt – valószínűleg elolvadt, ha nem is teljesen.

Kérdés persze, elég-e ez az autonómia visszaszerzéséhez. Magam laikusként azt gondoltam, hogy a fővárost a kormány kezéből kiszabadítani kívánó polgárok szívesebben szavaznának pártpolitikában nem amortizálódott, helyi érdekeltségű jelöltekre.

A DK és a Momentum az előválasztásra benevező két új főpolgármester jelölttel talán hasonlóan gondolkodik. A »választékbővítés« sikeresnek látszik. A köreinkben nagyon népszerű egykori Egyenes beszéd műsorvezető szerkesztőjére, Kálmán Olgára biztos siker várna normális, demokratikus körülmények között.

Azonban Tarlós és Orbán meg a gátlástalan fake news gyár, a propaganda minisztérium ellen a női szelídség akármilyen határozottsággal és okossággal párosul – szerintem kevés. A Fidesszel való kényszer-együttműködés ki nem zárása talán racionális, mert a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlennek látszik, de sok szavazót fog távol tartani a budapesti urnáktól, ha Kálmán Olga (vagy Karácsony Gergely) nyeri a „házi szépségversenyt”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.