Milyen főpolgármesterre van szükségünk?

2019-06-12 13:41:31

Donáth Anna
Facebook
Akinek vannak gondolatai és leginkább hangja.

„Az elmúlt napokban egyre kevesebb szó esik arról, hogy milyen főpolgármesterre lenne szükségünk, és egyre inkább arról szólnak a viták megint, hogy ki az »esélyesebb jelölt«. Azt hiszem nem csak bennem él élénken az emlék, hogy ez hova vezet: nem csak feleslegesen elveszi a fókuszt, de egyúttal elképesztően ártalmas is. Mert a végén ezzel megint csak a NER nyer.

Szerintem olyan főpolgármesterre van szükségünk, akinek vannak gondolatai és leginkább hangja. Aki felemeli a szavát és nem fél kiállni amikor elüldözik a CEUt, szétverik az Akadémiát, sunyin eltávolítják Nagy Imre szobrát, kriminalizálják a hajléktalanokat, megbélyegzik a civileket vagy családokat lakoltatnak ki.

Olyan főpolgármesterre van szükségünk, aki tud és mer küzdeni a hatalommal szemben a budapestiek érdekeiért. Akit nem köt politikai lojalitás a hatalomhoz. Akinek nem az a feladata, hogy előre leosztott közbeszerzéseket álmagyarazatokkal, városrehabilitaciónak csúfolva, cinikusan bevédjen, ahogyan az történt a Liget, a Római-part vagy akár a budapesti olimpiai pályázat esetében.

Olyan főpolgármesterre van szükségünk, aki bátran politizál, aki Budapestet az ellenállás varosává teszi, aki újrakeretezi a főváros szimbolikus szerepét. Ez nem pénz vagy ismertség, és főleg nem városvezetői tapasztalat kérdése. Ez akarat, kiállás és karizma kérdése.

Kerpel-Fronius Gábor ilyen ember. Hogy még nem ismeritek eléggé? Hogy még nem szerepelt a nyilvánosság előtt? Arra kérlek titeket: akarjátok megismerni! Olvassátok vissza gondolatait a facebook oldalán, kövessék az interjúit, gyertek el az eseményeinkre és a vitákra, vagy csak keressétek fel a pultjainkat, ahol naponta személyesen találkozhattok vele. Engem sem ismertertetek sokan a decemberi tüntetéshullám előtt. Amikor Gáborral napi 8-10 órán át tüntettünk a hidegben, néztünk farkasszemet a rendőrsorfallal. Gábor nem csak ott volt, vezette a tömeget és többünket védett meg mind a tömegben, mind a rendőrök könnygáza elől.

Gábor ízig-vérig momentumos és ízig-vérig budapesti. Nap mint nap rengeteget tanulok tőle, és szerencsés vagyok, hogy nem csak bajtársamnak, de barátomnak is nevezhetem, akire bármikor számíthatok. Ha az egyetlen kifogás személye ellen az ismeretlensége, akkor tényleg a legjobb jelölt Tarlós Istvánnal szemben. Ugyanis a hitelesség, a szavahihetőség vagy a megbízhatóság hiányát egy hónap alatt tényleg nem lehet pótolni. Az ismeretlenséget viszont igen!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.