Magyar Nemzet: Tetvezve-férgezve indította kampányát az ellenzék esztergomi jelöltje

2019-06-11 10:51:48
A Márki-Zay Péterhez közel álló politikus pünkösd vasárnapját választotta kertészeti „tanácsadásának” publikálásához.

Az esztergomi polgármesterségre törő politikus honlapján vasárnap közzétett blogbejegyzésben férgekről és tetvekről ír a helyi politikai szereplők kapcsán, ezt vette észre a Magyar Nemzet. „A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni” – fogalmazott Cserép János a honlapján.

A Magyar Nemzet információ szerint régóta az ellenzéki összefogását szorgalmazta Cserép, aki korábban a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, azonban a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Pártonkívüliként, független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie.

Ezt követően a napilap információi szerint egy olyan „csapatba” került, amely mára Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának környezeté­ben helyezkedik el.

Mint emlékeztetnek rá, nem ez az első eset, hogy ellenzéki politikusok degradálóan nyilatkoznak ellenfeleikről és azok szimpatizánsai­ról. Nemrég Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje nevezte a Facebookon droidoknak Orbán Viktor szavazóit. „Így is van az országban mintegy hárommillió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja” – írta a Momentum reménysége, amit a Mandiner is megírt.

Korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tett egyenlőségjelet a patkányok és a Fideszre voksolók közé. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

A Fidesz is állított jelöltet Esztergomban: Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester.