Ismét zseniálisak a “Liberálisok”: Vizitdíjat akarnak!

2019-06-11 19:24:29

A Mi Időnk
A Mi Időnk
A hazai idióta és impotens ellenzék a vonat elé ugrott.

„A hazai idióta és impotens ellenzék nemhogy képtelen volt szociális válságkezelő programot megalkotni és azzal kampányolni a választásokon, most még a vonat elé is ugrottak.

És már nem a legutóbbi EP választás az első voksolás, amely előtt az »ellenzék« az összes (!) döntését rosszul hozta meg, amelynek katasztrofális következménye is lett. Most a Liberálisok gondoltak egyet, hogy frankó ötlet lenne politikai öngyilkosságot elkövetni, és mivel az »ellenzék« részei ezzel egy jó nagy darabot még magukkal is rántani.

A párt főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy szükség lenne egy csiszolt vizitdíj-koncepcióra, és hiába próbálta ezt a szokásos »szociális kivételek« blablával szépíteni, az öngólt már berúgták.

Annak előtte Gyurcsány Ferenc kormánya próbálta meg eladni a vizitdíjnak nevezett neoliberális megszorítást az egészségügyi tragédia megoldására.

Természetesen ettől az egészségügy nem lett jobb, másrészt mindenki tudta, hogy hiába a 2004-es népszavazás, ez csak előjáték a privatizációhoz. A Gyurcsány-féle neoliberális megszorító kormány nem akarta megoldani az egészségügy katasztrofális problémáit. Az a kormány a gazdagok számára akart egy felsőbb szintű állami egészségügyet. Végül, mikor ez a kísérlet megbukott, ez létrejött, csak magánkórházak, magánrendelők és magándiagnosztikai praxisok formájában, így akinek pénze van, sokkal nagyobb eséllyel gyógyulhat meg, mint a szegények. Ennek a szélsőséges, szegényellenes gondolatnak rendkívüli szerepe volt Gyurcsány bukásában és Orbán rákövetkező kétharmadában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.