Már az újszülöttek életét is veszélyezteti az egészségügy válsága

2019-05-23 13:22:30

MSZP
MTI-OS
Az állandó sorosozás helyett inkább arról kellene beszélnie a Fidesznek, hogy mit tesz azért, hogy folyamatosan biztosítottak legyenek a legfontosabb, életmentő gyógyszerek.

Az MSZP Országos Központjának közleménye

Már az újszülöttek életét is veszélyezteti az egészségügy válsága

A Fidesz folyamatosan arról beszél, hogy meg kell védeni Magyarországot, miközben nap mint nap kiderül, hogy ők jelentik a legnagyobb veszélyt a magyarokra. Az egészségügy az összeomlás szélén van és már egyre súlyosabb gondok jelentkeznek a gyógyszerellátásban is, ami már az újszülöttek életét is veszélyezteti.

Az állandó sorosozás helyett inkább arról kellene beszélnie a Fidesznek, hogy mit tesz azért, hogy folyamatosan biztosítottak legyenek a legfontosabb, életmentő gyógyszerek. Azonban az egészségügyről nem mernek beszélni, mivel nem fordítanak rá elég pénzt azért, mert az Orbán-kormányt csak a gyűlöletkeltés érdekli, amire nem sajnál napi 100 milliót elkölteni.

Azért van szükség uniós szabályokra és forrásokra, mert az Orbán-kormány nem akarja biztosítani a minimumfeltételeket sem az egészségügyben. Az MSZP-Párbeszéd szövetség azért akarja megvalósítani a szociális Európát, hogy legyen egy európai egységes egészségügyi minimumszolgáltatás a tagállamokban és minden magyar európai szintű egészségügyhöz juthasson.”
     

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.