Németh Sándor felszólalt az Orbánnal szembeni hangnem ellen

2019-05-21 22:28:33
A Hit Gyülekezetének vezetőjét „kiakasztotta” a Sargentini-jelentés.

A közelgő EP-választások kapcsán Pócza István beszélgetett Németh Sándorral a Kossuth Rádió Este című műsorában hétfőn – írja a Magyar Nemzet.

A Hit Gyülekezetének vezetője szerint fontos, hogy az emberek részt vegyenek a közelgő választáson és a nemzeti szuverenitás mellett tegyék le a voksukat. Elmondta, hogy magát az euroszkeptikusok táborába sorolja, ugyanis attól tart, hogy Németország és Franciaország birodalommá szeretné szervezni Európát. Szerinte a németek az európai identitásba menekülnek a náci múltjuk elől, de ez nem minden európai nemzetre igaz. 

Hozzátette, hogy míg Németország szekularizálódik, addig az iszlám egyre erősebben jelen van az országban: tolonganak a fiatalok az iszlám központok előtt. A templomok üresen konganak, így nem csoda, hogy a kereszténydemokrata pártok a balliberálisokhoz alkalmazkodnak, ezért állhat elő az a helyzet, hogy a német keresztény jobboldal elfogadhatónak tartja például a melegházasságot – emelte ki.

A Sargentini-jelentés kapcsán azt mondta: „kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet”.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.