Komplott

2019-05-20 11:25:13

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Alaposan tőrbe csalták Heinz-Christian Strachét.

Alaposan tőrbe csalták Heinz-Christian Strachét, akinek egy megrendezett jelenetben sikerült néhány mondattal parkolópályára tennie a politikai karrierjét, talán végleg. Egzotikus helyeken, vagy csak hátsó szobákban, ital és egyebek mellett sok politikus szövöget terveget és egyeztet gyanús pénzekről, csak hogy a szerencsésebbeknél nem kamerázza és mikrofonozza be valaki profin a helyiséget.

Az összeesküvést jelentő német Komplott szó igen sokszor felbukkan mostanában az osztrák közbeszédben, a videó időzítése ugyanis egyértelműsíti a politikai szándékot. Az akció célja egyrészt az FPÖ kigolyózása a koalícióból, a kormány semleges, Oroszországgal jó kapcsolatot ápoló külpolitikájának kényelmetlenné tétele, valamint nyilvánvaló módon a formáló, bevándorlásellenes európai szövetség aláásása.

Hamarosan kiderül, mennyire járt sikerrel, azt mindenesetre sikerült elérni, hogy Kurz kancellár engedjen a nyomásnak, és eléggé elkerülhetetlen módon előrehozott választásokat javasoljon, hiszen ha marad, a videó minden további kínos részlete őt is sújtaná. A döntését felesleges pátosszal körbevenni, ahogy a magyar ellenzék éppen teszi: Kurz elsősorban jó hatalomtechnikus. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.