A Monarchiában sem volt ilyen: Ausztriában tesz feljelentést az MSZP-P

2019-05-20 12:57:42
Orbán Viktor és Heinrich Pecina ausztria kapcsolataira kíváncsi az MSZP-P, ezért ott jelentik fel a magyar kormányfőt és az osztrák üzletembert.

A Mediaworks székháza előtt sajtótájékoztatón Ujhelyi István, az MSZP-P kampányfőnöke, EP-képviselő – utalva a hétvégi Strache-gate kapcsán a volt osztrák alkancellár szavaira, ameiben Strache kijelentette, van kapcsolata Pecinához – úgy fogalmazott: kíváncsiak, hogy milyen kapcsolat lehetett a Népszabadság mellett a megyei napilapokat is „maga alá gyűrő” osztrák üzletember, a volt osztrák alkancellár és Orbán Viktor magyar kormányfő között.

Ezt a kíváncsiságot viszont nem itthon elégítenék ki, ugyanis szerintük az „Országgyűlés kétharmados fideszes gépezete” mellett Polt Péter legfőbb ügyész sem vizsgálná érdemben az ügyet. Ezért felvették az osztrák testvérpártjukkal, az SPÖ-vel a kapcsolatot, hogy az ausztriai hatóságoknál tegyenek feljelentést Pecina és Orbán kapcsolatáról, hogy mindent megtudjanak a szerintük „közös bűnös üzelmeikről”. Elvárják, hogy ami kiderül, azt nyilvánosságra hozzák azok – tette hozzá.

Tordai Bence ehhez annyit tett hozzá: szerinte az orosz szál a Strache-gate-ben azt mutatja, hogy Putyinnak egy célja van, megosztani Európát, ezért a vasárnapi EP-választás arról is szól, hogy megállítsák az oroszokat.