A kommentek kommentelése a 21. századi politika?

2019-04-17 08:52:09

Nagy Csomor András
Mandiner
Fekete-Győr András az ő ténykedését kommentelők kommentjeit kommenteli. Ez jelenti a Momentumnak a 21. századi politikát?
Jó ideje figyelem Fekete-Győr András és a Momentum nevű párt tevékenykedését, hiszen megmondták: ők az új politikai generáció, majd ők rendet vágnak. Fiatalként epedve vártam, aztán egyszer csak tessék. Megjött a brosúra, kiadták az ukázt: lesz itt 21. század! Ideológiák nélkül, csak közös célokkal. Akarva akaratlanul is az a régi vicc jutott eszembe, mikor megkérdezik: „Tessék mondani, benne vagyunk már a kommunizmusban, vagy lesz ez még sokkal rosszabb is?” 
 
Lesz, kérem. Elnézve Fekete-Győr András friss videóját, amelyben az ő ténykedését kommentelők kommentjeit kommenteli, ezt bátran kijelenthetjük.

Bár elsőre nehezen hihető, ne becsüljük alá az „új politikai generációban” rejlő kiaknázatlan lehetőségek végtelen tárházát. Egészen biztos vagyok abban, hogy sikerül még lejjebb menni a lejtőn. Nem indultak túl magasról, de serényen ásnak lefelé. 
 
Összevetésként megnéztem a minden veterán és ifjú ellenzéki könnyes szemű nosztalgiáját kiváltó fiatal Orbán Viktor tévés szerepléseiből néhányat. Gondoltam nem árt felfrissíteni, mi volt a csillagok állása akkoriban.
 
Aztán most megnéztem Fekete-Győr András videóját, hogy lássam mi a helyzet a mai ifjú ellenzéki titánok háza táján.
 
Az van, hogy ez így nem fog menni. Nehéz belőni, hogy a politikacsinálás művészetének melyik alagsori szintjén van az, ha egy nagyra törni akaró politikus fikázó kommenteket kommentál.
 
Vegyük pontról pontra a teljesség igénye nélkül, mi mindent köszönhetünk a mozgalomból párttá alakult reformerőnek:
deklarálni, hogy a rendszerváltó pártok egyikével sem fognak össze, majd összefogni velük, pipa
füstbombát hajítani a rend őreire, pipa
O1G-s félmeztelen nőkkel fotózkodni, pipa
csatlakozni, de nem ismerni az ALDE-t, pipa
megfogalmazni a párt öt pontját, majd elfelejteni, pipa.
– nem tudni, mennyi a tej ára, pipa.
 
Ezen pontok ismeretében kérem, jelezzék, ha végre benne leszünk a 21. században, ideológiák nélkül, csak közös célokkal.