Leépült Assange a nagykövetségi években

2019-04-15 12:22:35
A volt szivárogtató többször is focizott a követség folyosóján és alsógatyában fogadta az újságírókat.

Ezeket a felvételeket az El País spanyol napilap tette közzé az évekig Ecuador londoni nagykövetségén élő Julian Assange-ról: a biztonsági kamerák felvételein az látszik, ahogy a WikiLeaks-alapító alsóneműben gördeszkázik szobájában, egy másik időpontban pedig vendégeket fogad – adta hírül az Euronews

A spanyol lap cikkében a világ legkellemetlenebb vendégének nevezi Assange-t, aki az őt felügyelő biztonsági személyzet és az ecuadori elnök szerint is megpróbálta arra használni a követségen tartózkodást, hogy kémkedjen. Ennek gyanúja miatt az ecuadori vezetés döntött úgy, hogy kirakják a követségről az egykori szivárogtatót.

A nagykövetség biztonsági személyzete arról is beszámolt a napilapnak, hogy Assange többször nyitva hagyta a fürdőszobában a csapot, hogy megnehezítse párbeszédeinek lehallgatását.

A meglepetések sora azonban itt nem ér véget. Egyszer lehallgatókészüléket is találtak Assange szobájában, de a nagykövetség személyzetét az is zavarta, hogy a WikiLeaks-alapító rengeteg vendéget fogadott, és sokszor elfoglalta a tárgyalót, hogy ott adjon tévéinterjúkat – a stábokat pedig alsóneműben fogadta. Az El País értesülései szerint múlt hét csütörtökön letartóztatott Assange idővel egyre labilisabbá is vált, fizikai állapotával sem törődött, és nem ritkán labdát rugdosott a nagykövetség folyosóin.

(Euronews)