A Fidesz önként marad távol a Néppárt munkájától

2019-03-20 18:40:53
A Fidesz úgy döntött, hogy egészen addig önként felfüggeszti részvételét az Európai Néppárt munkájában, amíg a bölcsek tanácsa elkészíti jelentését Magyarországról – jelentette ki a magyar miniszterelnök a nemzetközi sajtótájékoztatón.

Az Origo információi szerint nem zárják ki a Fideszt és nem is függesztik fel a néppárti tagságát. A Fidesz úgy döntött, hogy egy ideig önként felfüggeszti részvételét az Európai Néppárt munkájában. A portál szerda esti cikke szerint a Fidesz ezalatt tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett bölcsek tanácsával. Ez a testület foglalkozna a felfüggesztés ügyével. A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az európai néppárti (EPP) politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmányának 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.

A skandinávok kizárási indítványa elbukott.

(MTI)

| Fidesz | EP | EPP | Spiegel