Múzeumkert

Orbán: Látványos közép-európai felemelkedésre készülünk

2019-03-15 11:41:49
A miniszterelnök pénteken a Múzeumkertben mondott ünnepi beszédet.

Látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten.

A kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Múzeumkertben rendezett ünnepségen kiemelte: a lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni. A miniszterelnök közölte: Közép-Európa legnagyobb, vezető országa Lengyelország. 

„Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak" – mutatott rá.

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy „hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké" – mondta.

Hangsúlyozta: keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem, és „ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel".  Orbán Viktor hangoztatta: „azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól".  Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat! – tette hozzá.

Mint mondta, „szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója".  „Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról" - fogalmazott Orbán Viktor.

(Mandiner,MTI)