Az ellenzék és a női kvóta

2019-02-27 09:26:23

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Azok a balliberális pártok rontanak tovább az amúgy sem igazán rózsás képen, amelyek álszent módon követelik a női kvótát.

„Szép és kívánatos vágy, hogy több nő legyen a közéletben, de ez nem a balliberális tábor által hangoztatott, ám soha be nem tartott női kvóta segítségével fog megvalósulni. Mert egyrészről úgy badarság, ahogy van, másrészről pedig, pont azok nem tartják magukat ehhez, akik a leginkább óhajtják ezt évek óta. Azok a balliberális pártok rontanak tovább az amúgy sem igazán rózsás képen, amelyek álszent módon követelik a női kvótát, és ha már nincs erre jogszabály, akkor a népszerűségért, és hogy megfeleljenek a politikailag korrekt közbeszédnek, önként vállalt kötelezettségükként hazudoznak róla.

Robogunk az európai parlamenti választások felé. El is készült az első nemzetközileg elfogadott, részletes – kéthetente frissülő – mandátumbecslés az egész unióra és benne Magyarországra is. E szerint, ha ma lennének a választások, akkor a Fidesz tizenhárom, a Jobbik négy, a szocialisták három és a Demokratikus Koalíció egy mandátumot szerezne. Az LMP, a Párbeszéd és a Momentum (no, meg a többi ellenzéki törpepárt) jelenleg nem juttatna képviselőt a parlamentbe. A statisztika nem mindig fedi a valóságot, de a mérések, mivel listás szavazásról van szó, maximum egy mandátum eltérést engednek meg. (Kivétel azok esetében, akik a kanyarban sincsenek, hisz május egyre közelebb van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.