Brüsszel

Ujhelyi szórólapon támadja az Orbán-kormányt az EP-ben

2019-02-26 18:11:46
Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szórólapot juttatott el a Néppárt összes EP-képviselőjének a magyar kormány politikájával kapcsolatban.

Szórólapot juttatott el összes európai néppárti kollégájának kedden Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a legújabb magyar kormányzati kampánnyal, Orbán Viktor miniszterelnök politikájával kapcsolatban.

Ujhelyi a magyar kormány bejelentett levélkampányára reagálva kétoldalas szórólapot helyezett el a Fideszt is soraiban tudó konzervatív pártcsalád mind a 217 képviselőjének postaládájában az Európai Parlament brüsszeli székházában.

Tájékoztatása szerint ennek egyik oldalán a „hazug Juncker-Soros plakátkampány" megjelenítése látható, másikon pedig egy felszólítás és egy emlékeztető a néppárt politikusainak arról, hogy „olyan embert védenek Orbán Viktor személyében a pártcsaládjukban, aki számtalan alkalommal átlépte már a néppártiak által is többször meghúzott +vörös vonalat+".

„Manfred Weber néppárti frakcióvezető számtalanszor beszélt arról, hogy a Fidesz túlment a határon. Ehhez képest az Európai Néppárt továbbra is sunyin tűri, hogy a CEU-t elüldözzék, a civil szervezeteket vegzálják és megbélyegezzék, vagy hogy a kormányfő családjáig érő korrupciós ügyben a fideszes legfőbb ügyész még egy néppárti kezdeményezésű parlamenti meghallgatáson is gyáva legyen részt venni" – írta az MSZP politikusa.

Végezetül hangsúlyozta: a Fidesz épp saját pártcsaládját támadja, amikor az Európai Unió jelenlegi vezetését bevándorláspárti összeesküvőknek állítja be.

(MTI)