Megkezdődött az Echo TV és a HírTV tevékenységének összehangolása

2019-01-22 11:20:41
A Figyelő információ szerint a HírTV vezérigazgatója, Répásy Bálint levélben tájékoztatta a csatorna dolgozóit, hogy a mai naptól megkezdik a két televízió tevékenységének összehangolását.

A hetilap portálján megjelent cikk szerint Répásy Bálint arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma által kijelölt menedzsment arról döntött, hogy a hatékony működés megteremtése érdekében elindul a két Zrt. egyes tevékenységeinek és működésének összehangolása.

Ennek első lépése a közös gyártás technikai, műszaki és alkotói feltételeinek kialakítása, valamint a rendszerek tesztelése. Megjegyzik, az iparágon belül már régóta beszélik, hogy a két csatorna a működését összehangolják és közös telephelyen folytatják működésüket.

Mint ismeretes, tavaly novemberben megkezdte működését a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, melynek működésével egy médiaholding jött létre. Az Alapítvány az alábbi médiavállalkozások kizárólagos, illetve többségi részesedésének megszerzésére irányulóan kötött megállapodást a felajánlókkal: ezek a Echo Penisola Kft., a Gong Rádió Kft., a HírTV Zrt., a Hold Reklám Kft., a Hung-Ister Zrt., a K4A Lapkiadó Kft., a Mandiner Press Kft., a Modern Media Group Zrt., a Napfénymédia és Marketing Kft., valamint a Ripost Média Kft.

A fent bemutatott médiavállalkozásokban, melyek tevékenysége a rádiós és televíziós médiaszolgáltatásra, online tartalomszolgáltatásra és nyomtatott sajtótermékek kiadására terjed ki, és piaci részesedésük 20 százalék alatti, az Alapítvány különböző felajánlások, illetőleg adományok alapján 2018 novemberében tulajdonrészt szerzett.

Az Alapítványhoz a felsoroltakon kívül újabb felajánlások érkeztek, az OPUS PRESS Zrt., ECHO HUNGARIA TV Zrt., New Wave Media Group Kft. és a Magyar Idők Kft. tulajdonosai is felajánlották az érintett médiaszolgáltatókat és tulajdonukban lévő médiumokat az Alapítvány számára, amelyeket az alapítvány elfogadott.