Napközben megérkeznek az átutalt nyugdíjak

2019-01-11 16:39:55
Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – közölte az Magyar Államkincstár. Előzőleg többen jelezték, hogy nem érkezett meg bankszámlájukra az esedékes nyugdíj.

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel. Hozzátették, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tették hozzá.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak. A GIRO Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről. Közölték azt is, hogy a Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás – tették hozzá.

Este a GIRO Zrt. azt tudatta az MTI-vel, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer egész nap hibamentesen működött - áll a közleményükben.

Napközben több ellenzéki párt is a kormányt tette felelőssé a nyugdíjak kifizetésének csúszásáért.

(MTI)