Tordai, a fogalmatlan

2018-12-12 14:00:15

Nagy Gábor
888
A bevándorláspárti ellenzék afrikai szintre züllesztette a parlamentet.

„Szerdán a bevándorláspárti ellenzék afrikai szintre züllesztette a parlamentet. Előbb az Országgyűlés pulpitusait zárták le, hogy az ülést levezető elnök ne tudja elfoglalni a helyét. Később az LMP konfettit szórt az ülésteremben; a gyurcsányisták, a szocialisták pedig síppal, transzparensekkel próbálták »akadályozni« a törvényhozás folyamatát.

És természetesen ott volt Tordai Bence is, aki influenszerkedésével próbálta hatásosabbá tenni az ellenzék performanszát. Természetesen sikertelenül.

Élő Facebook-videójában, miután a törvényhozás elkezdte a törvényjavaslatok elfogadását, azt próbálta bizonygatni, hogy csalással viszi át a parlamenti többség a javaslatokat. A Párbeszéd képviselője a videóban többször »szavazás« helyett »választást« emlegetett, Tordainak pedig a kormánypárti Völner Páléktól kellett megtudnia, hogy mi a különbség a két alkotmányjogi fogalom között.

Tordai később arról is beszélt videójában, hogy a munkatörvénykönyv-módosítás miatt három évvel később kapják meg a túlórapénzeket a munkavállalók. Csakhogy ez nettó hazugság. Az elfogadott törvénymódosításban ez már nem szerepel. A túlórát továbbra is havonta kell kifizetni a munkavállalónak.

Ahogy Tordainak az az állítása sem volt igaz, hogy a túlórával kapcsolatos módosítás kötelező érvényű lenne a munkavállalók számára. A valóság ezzel szemben az, hogy a dolgozó beleegyezése kell minden túlórához.

Tordai abban is hazudott, hogy az elfogadott törvény-módosítás sokkal több túlórát tesz lehetővé, mint más európai országokban. Az uniós irányelv ugyanis 416 túlórát enged meg, többet, mint a most elfogadott jogszabály.

Végül: Tordai és az ellenzék abban is hazudott, hogy a szakszervezetek jogai csorbulni fognak. A most elfogadott törvény-módosítás nem csorbítja a szakszervezetek jogait, a munkáltató a szakszervezet nélkül is megegyezhet a munkavállalóval.”

 

Fotó: MTI/Fotóbank